Vânzările maşinilor noi, scufundate de criză (ceva inevitabil şi firesc)


Vânzările de maşini noi, pe principalele pieţe europene între care Spania, Italia şi Franţa, au scăzut semnificativ în luna noiembrie, anunţă Automotive News Europe.

În Spania, vânzările au scăzut de la 49,6%, la 63.068 unităţi, în comparaţie cu anul 2007. Vânzările pe piaţa spaniolă au scăzut pentru a şaptea lună consecutiv, declinul fiind cel mai grav din ultimii 16 ani.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchione, a declarat, astăzi, că vânzările de maşini noi din Italia au coborât în noiembrie cu 30%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Franţa, înregistrarea vânzărilor de autoturisme noi arată o scădere de 14 procente, potrivit datelor Asociaţiei producătorilor francezi de automobile, CCFA.

În Suedia, ţara producătorilor Volvo şi Saab, vânzările au scăzut în noiembrie cu 36%, la 17.616 unităţi, cea mai mare scădere înregistrată după anul 1993, potrivit datelor asociaţiei industriei auto, Bil Sweden.

"Persistenţa problemelor economice severe continuă să erodeze cererea pe piaţa internă", se arată într-un comunicat al asociaţiei producătorilor de automobile din Spania.

Guvernul spaniol a pompat săptămâna trecută 800 de milioane de euro în industria auto de teama desfiinţării a 50.000 de locuri de muncă din acest sector.

Producătorii auto europeni au redus producţia şi au cerut sprijin guvernamental, pentru combate efectele crizei financiare şi înrăutăţirea climatului economic, care afectează negativ consumatorul.

Sursa: Evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu