3 stele EuroNCAP pentru Dacia Sandero



Sandero, hatchback-ul cu care Dacia speră să işi crească şi mai mult vânzările şi să atraga şi clientii care consideră Logan-ul prea bătrânesc, a fost testat la impact. Astfel, Renault a anunţat astăzi că Dacia Sandero a primit 3 stele (24 de puncte) la testele EuroNCAP. Structura a absorbit energia eliberată de impact, compartimentul pasagerilor a rămas stabil, iar airbagurile care vin ca dotare standard au protejat capetele manechinilor. Cât priveste siguranţa copiilor, Sandero a obtinut un rating mai bun, de 4 din 5 stele posibile. Totuşi, specialiştii EuroNCAP consideră că bara din faţa şi capota nu sunt suficient de bine configurate pentru minimizarea ranilor pietonilor, deformarea bordului poate răni picioarele pasagerilor din fata, iar informaţiile privind starea airbagului nu sunt destul de clare. La testele frontale, compartimentul pasagerilor a rămas stabil, insă deformarea bordului prezintă risc de rănire a pasagerilor din faţa. La testele laterale, fară pachetul opţional de siguranţă, protecţia pieptului pasagerilor este scăzuta, insă, cu pachetul opţional, Sandero a luat punctaj maxim la testul de impact cu stâlpul.


Cât priveşte protecţia copiilor, airbagul din fată poate fi dezactivat, insă informaţiile privind starea lui (activat, dezactivat) nu sunt suficient de clare. Totodată, prezenţa ancorelor ISOFIX de pe bancheta din spate nu este marcată clar. Pentru protectia picioarelor pietonilor, Sandero nu a primit nici un punct, iar calificarea primită de capota in ceea ce priveşte protecţia pietonilor este "slabă".


Cu pachetul opţional de siguranţă (centuri de sigurantă pretensionate cu reglarea pe inalţime şi pirotehnice, generaţie nouş de tetiere pentru scaunele faţş, airbaguri laterale) Sandero a primit 4 din 5 stele (31 de puncte din maximul de 37).


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu