Adi Despot a umilit o ziaristă, in timpul unui interviu! (Video)

Cu ocazia unui concert umanitar, o ziaristă de la un canal specializat de muzică a incercat sa-i ia un interviu solistului trupei Vita de Vie, Adrian Despot.

Doar că socoteala de la început nu s-a potrivit cu ce ar fi trebuit să iasă până la final.

Reporteriţa s-a bâlbâit, s-a poticnit sau a pus intrebări prostesti, altfel că Despot nu putea să n-o taxeze ca atare.

Vezi, mai jos, secvente din interviul necenzurat (+18)


3 stele EuroNCAP pentru Dacia Sandero



Sandero, hatchback-ul cu care Dacia speră să işi crească şi mai mult vânzările şi să atraga şi clientii care consideră Logan-ul prea bătrânesc, a fost testat la impact. Astfel, Renault a anunţat astăzi că Dacia Sandero a primit 3 stele (24 de puncte) la testele EuroNCAP. Structura a absorbit energia eliberată de impact, compartimentul pasagerilor a rămas stabil, iar airbagurile care vin ca dotare standard au protejat capetele manechinilor. Cât priveste siguranţa copiilor, Sandero a obtinut un rating mai bun, de 4 din 5 stele posibile. Totuşi, specialiştii EuroNCAP consideră că bara din faţa şi capota nu sunt suficient de bine configurate pentru minimizarea ranilor pietonilor, deformarea bordului poate răni picioarele pasagerilor din fata, iar informaţiile privind starea airbagului nu sunt destul de clare. La testele frontale, compartimentul pasagerilor a rămas stabil, insă deformarea bordului prezintă risc de rănire a pasagerilor din faţa. La testele laterale, fară pachetul opţional de siguranţă, protecţia pieptului pasagerilor este scăzuta, insă, cu pachetul opţional, Sandero a luat punctaj maxim la testul de impact cu stâlpul.


Cât priveşte protecţia copiilor, airbagul din fată poate fi dezactivat, insă informaţiile privind starea lui (activat, dezactivat) nu sunt suficient de clare. Totodată, prezenţa ancorelor ISOFIX de pe bancheta din spate nu este marcată clar. Pentru protectia picioarelor pietonilor, Sandero nu a primit nici un punct, iar calificarea primită de capota in ceea ce priveşte protecţia pietonilor este "slabă".


Cu pachetul opţional de siguranţă (centuri de sigurantă pretensionate cu reglarea pe inalţime şi pirotehnice, generaţie nouş de tetiere pentru scaunele faţş, airbaguri laterale) Sandero a primit 4 din 5 stele (31 de puncte din maximul de 37).


Varianta 2 la teza cu subiect unic la Limba şi literatura română


Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au avut de rezolvat, miercuri, de la ora 12.00, varianta cu numărul 2 la teza cu subiect unic la Limba şi literatura română.

Extragerea variantei de subiect din cele 10 posibile a avut loc la sediul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, în prezenţa Comisiei naţionale de organizare.

După extragerea subiectului pentru teza de miercuri, centrele de comunicare au preluat, decriptat şi multiplicat varianta de subiect.

Vezi aici subiectele pentru clasa a VII-a

Vezi aici subiectele pentru clasa a VIII-a

În clasele a VII-a şi a VIII-a sunt înregistraţi peste 431.000 de elevi, din care aproximativ 218.000 în clasa a VII-a şi 213.000 în clasa a VIII-a.

Prima sesiune comună pentru clasele a VII-a şi a VIII-a început în 25 noiembrie cu teza cu subiect unic la Limba şi literatura maternă.

În 11 decembrie, elevii vor susţine teza la Matematică.

Proba la Istorie sau Geografie, susţinută numai de elevii claselor a VIII-a, va avea loc în 16 decembrie.

Potrivit MECT, pentru desfăşurarea în condiţii optime a tezelor cu subiect unic, Centrul Naţional pentru Curriculum şi Învăţământ Preuniversitar a organizat 1.064 centre de comunicare. Acestea vor prelua şi distribui, în cele 8.302 şcoli, variantele de subiecte extrase la nivelul MECT de către Comisia Naţională special desemnată în acest sens.

Faţă de anul trecut, actuala metodologie de organizare şi desfăşurare a tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a are o serie de noutăţi, a precizat sursa citată. Astfel, elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, şi nu pe unitate şcolară, conform unei listei nominale afişate în prealabil.

Evaluarea în sesiunile de teze unice din anul şcolar 2008‑2009 presupune ca fiecare lucrare să fie corectată de doi profesori. Unul este profesorul de specialitate care a predat la clasă, iar acesta va corecta lucrările în şcoală. Al doilea este un profesor evaluator din centrul de evaluare, care nu predă în unitatea de învăţământ de la care provine teza. Durata activităţii de evaluare este de maximum trei zile pentru fiecare şcoală, inclusiv ziua în care s-a susţinut proba, iar în centrele de evaluare, de maximum patru zile.

Potrivit metodologiei, cadrele didactice care comit fapte cu caracter infracţional legate de organizarea şi desfăşurarea tezelor cu subiect unic, cum ar fi furnizarea soluţiilor problemei, înlocuiri de lucrări, falsificări de lucrări, care permit sau favorizează fraudarea probei sau care au manifestări care atestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, vor fi sancţionate în conformitate cu prevederile legale.

După caz, Comisia Naţională sau comisia judeţeană, respectiv cea a municipiului Bucureşti sesizează în scris organele de cercetare penală.

Perioada specială a tezelor din semestrul I începe în 10 februarie 2009 cu proba la Limba si literatura maternă. În 12 februarie va fi proba la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a), în 17 februarie - la Limba si literatura română şi în 19 februarie - la Matematică.

În media generală de admitere la liceu sau şcoli de arte şi meserii, media generală obţinută la tezele cu subiect unic are o pondere egală (50 la sută) cu media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Taxa auto ... creşte si iar creşte!


Taxa de poluare auto pentru vehiculele second-hand ar putea fi majorată în şedinţa de joi a Guvernului, simultan cu creşterea primei de casare la echivalentul în lei a peste 1.000 euro, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu, la centrul tehnic Renault de la Titu.

"Mâine (joi - n.r.) s-ar putea să luăm în discuţie la nivelul şedinţei de Guvern chiar majorarea taxei existente pentru vehiculele de ocazie", a spus Tăriceanu, precizând că pentru creşterea acestei taxe nu este necesar ca Executivul să transmită Comisiei Europene o nouă informare.

El a anunţat că este analizată şi posibilitatea creşterii primei de casare pentru scoaterea din uz a maşinilor vechi la un nivel care să atingă ori să depăşească "pragul psihologic" al echivalentului în lei a 1.000 euro.

Potrivit unor surse guvernamentale, principala variantă analizată este majorarea primei de casare de la 3.000 lei la 4.000 lei.

Tăriceanu a arătat că nu a fost primit încă un răspuns din partea CE privind suspendarea taxei auto pentru maşinile noi, precizând însă că acest răspuns nu este unul "de condiţionare".

Taxa de poluare auto pentru vehiculele non-euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3 va creşte "exponenţial" în raport cu vechimea maşinii şi va ajunge la un nivel care, în cazul autovehiculelor cu o vechime mai mare de opt ani şi vândute la un preţ în jurul a 1.000 euro, va depăşi valoarea de achiziţie.

Majorarea taxei de poluare pentru vehiculele second-hand va fi posibilă prin modificarea actualei formule de calcul, au declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX surse din Guvern.

"Principala variantă analizată este ca taxa să crească exponenţial pentru toate vehiculele second-hand de import care nu au dotări minime tip Euro 4, la un nivel diferenţiat în funcţie de vechime. Se va ajunge astfel la situaţia în care, pentru maşini cu o vechime de peste opt ani şi cu un preţ de comercializare de aproximativ 1.000 euro, taxa de înmatriculare va depăşi valoarea de achiziţie", au afirmat sursele citate.

Şeful Guvernului a vizitat, miercuri, şantierul centrului de încercări automobile de la Titu al companiei Renault Technologie Roumanie, unde a sosit într-un automobil Logan, însoţit de directorul general al Autmobile Dacia şi al Renault Group Romania, Francois Forumont, şi de vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

La sfârşitul vizitei, premierul a arătat că a discutat cu aceştia şi despre situaţia fabricii de automobile de la Piteşti, care s-a confruntat din a doua parte a anului cu "o scădere impresionantă" a vânzărilor, din cauza crizei economice mondiale şi a importului masiv de maşini de ocazie.

"În prima parte a anului am spus nu o dată că importul nestingherit de maşini de ocazie va duce la dispariţia sau la pericilitarea locurilor de muncă în industria românească şi iată că Dacia, astăzi, este cu producţia oprită şi vor trebui să ia măsuri severe, aş spune, pentru a adapta ciclul şi ritmul de fabricaţie la modul în care evoluează piaţa. S-ar putea şi anul acesta să trebuiască să mai luăm nişte măsuri de stimulare vânzărilor, pentru că intereesul e să păstrăm locurile de muncă şi să creştem economia", a spus Tăriceanu.

Sursa: MediaFax

Noul model hibrid Honda - Insight, va fi lansat în România


Honda Trading România, reprezentanţa locală a constructorului japonez Honda, va lansa noul model hibrid al mărcii, denumit Insight, la sfârşitul primăverii anului viitor, preţul de vânzare urmând să fie mai mic decât al celeilalte maşini hibride a Honda, Civic, care costă 22.600 euro cu TVA inclus.

"Noul model Honda Insight va fi lansat în România la sfârşitul primăverii anului viitor sau la începutul verii. Preţurile vor fi comunicate în apropierea momentului lansării", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, responsabilul de relaţii cu presa al Honda Trading România, Alina Teodorescu.

Ea a precizat totuşi că maşina va fi poziţionată ca una accesibilă pentru cât mai mulţi cumpărători, preţul urmând să fie sub cel al celuilalt model hibrid al Honda disponibil în România, denumit Civic. Acesta costă 22.600 de euro cu TVA inclus.

Propulsia hibridă la autovehicule presupune adăugarea la sistemul de propulsie a unui motor electric, care are rolul de a ajuta motorul pe benzină la accelerări, pentru a reduce consumul de carburant şi, implicit, emisiile de dioxid de carbon. Tehnologia hibridă presupune de asemenea recuperarea şi stocarea în baterii a energiei degajate la frânare, pentru a o folosi în caz de nevoie. Modelele hibride au un sistem start/stop, care opreşte motorul în cazul staţionării la semafor cu piciorul pe frână şi îl porneşte la eliberarea pedalei.

Primele fotografii oficiale cu varianta de serie a modelului Insight au fost date publicităţii miercuri de către Honda. Maşina va fi prezentată în premieră mondială la salonul auto de la Detroit, de la începutul anului viitor.

Automobilul concept care prefigura modelul Insight a fost dezvăluit în luna octombrie din acest an, la salonul auto de la Paris.

Honda vrea să comercializeze anual 200.000 de exemplare Insight. Maşina utilizează o nouă tehnologie care se axează pe reducerea consumului de combustibil, denumită "Ecological Drive Assist System". Acesta furnizează conducătorului auto informaţii în timp real despre performanţele obţinute, pentru a-l ajuta să reducă consumul de combustibil şi emisiile de dioxid de carbon.

Vânzările Honda în România au crescut cu 46,2% în primele zece luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 1.559 unităţi la 2.280 maşini. În octombrie, vânzările mărcii pe plan local au scăzut de la 209 unităţi la 207 maşini.

Sursa : MediaFax

La casă se plăteşte cu telefonul!



ING Bank împreună cu MasterCard au lansat serviciul de plată prin telefonul mobil, numity „ING Mobile Payments“. România este prima ţară în care banca va testa soluţia bazată pe sistemul MaestroPayPass, a anunţat Albert Roggemans, director executiv ING Retail Ro­mânia. „Acum lansăm prima fază a programului-pilot ING Mobile Payments şi, după ce vom face o evaluare a reacţiei consumatorului şi a comercianţilor, vom trece la dezvoltarea lui. În câţiva ani, plata cu telefonul mobil va deveni ceva obişnuit“, a spus Roggemans. Cum funcţionează? „Până la sfârşitul anului, vom avea 125 de clienţi pentru acest serviciu, care va fi testat în cele şase luni de un total de 500 de persoane. Noul sistem este funcţional în locaţiile selectate ale partenerilor SensiBlu, Inmedio, Eurest, Hollywood Multiplex şi ProCinema, în total vor fi 30-40 de locaţii. Pentru a putea folosi acest tip de plată, este necesar un telefon mobil compatibil cu o tehnologie specială („Near Filed Communication“), acces la serviciile GPRS oferite de o companie de telefonie mobilă agreată de ING Bank, respectiv Orange şi Vodafone. Concret, telefonul astfel dotat se încarcă electronic cu o sumă maximă admisă (pentru început, 80 de lei pe zi) din sursele proprietarului, apoi se „descarcă“, în momentul plăţii, la comerciant. Descărcarea se face prin trecerea terminalului prin faţa unui cititor aflat pe tejgheaua magazinului.

Garcea, cercetat de Poliţie



Mugur Mihăescu, vedeta grupului umoristic Vacanţa Mare, este cercetat de Poliţie pentru că luni seară a blocat timp de o oră şi jumătate circulaţia mijloacelor de transport în comun şi a maşinilor, prin parcarea automobilului personal pe o stradă din centrul Bucureştiului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, citat de Mediafax, vedeta postului de televiziune Kanal D şi-a parcat maşina pe strada Doctor Felix, în intervalul orar 19.50-21.10. Astfel, circulaţia tramvaielor şi a automobilelor a fost întreruptă. În urma incidentului petrecut luni seară, vedeta va fi cercetată pentru atingerea adusă dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic. Ancheta în acest caz va fi continuată de Biroul Cercetări Penale al sectorului 1, din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră. „Nu mi-am dat seama!“ Vedeta grupului Vacanţa Mare a declarat ieri pentru Mediafax că nu a intenţionat să blocheze strada. „Eram în vizită la cineva care tocmai ieşise din spital şi nu mi-am dat seama că am făcut o prostie”, a declarat Mihăescu, adăugând că Poliţia l-a sunat pentru a-i spune să-şi mute maşina.

Vânzările maşinilor noi, scufundate de criză (ceva inevitabil şi firesc)


Vânzările de maşini noi, pe principalele pieţe europene între care Spania, Italia şi Franţa, au scăzut semnificativ în luna noiembrie, anunţă Automotive News Europe.

În Spania, vânzările au scăzut de la 49,6%, la 63.068 unităţi, în comparaţie cu anul 2007. Vânzările pe piaţa spaniolă au scăzut pentru a şaptea lună consecutiv, declinul fiind cel mai grav din ultimii 16 ani.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchione, a declarat, astăzi, că vânzările de maşini noi din Italia au coborât în noiembrie cu 30%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În Franţa, înregistrarea vânzărilor de autoturisme noi arată o scădere de 14 procente, potrivit datelor Asociaţiei producătorilor francezi de automobile, CCFA.

În Suedia, ţara producătorilor Volvo şi Saab, vânzările au scăzut în noiembrie cu 36%, la 17.616 unităţi, cea mai mare scădere înregistrată după anul 1993, potrivit datelor asociaţiei industriei auto, Bil Sweden.

"Persistenţa problemelor economice severe continuă să erodeze cererea pe piaţa internă", se arată într-un comunicat al asociaţiei producătorilor de automobile din Spania.

Guvernul spaniol a pompat săptămâna trecută 800 de milioane de euro în industria auto de teama desfiinţării a 50.000 de locuri de muncă din acest sector.

Producătorii auto europeni au redus producţia şi au cerut sprijin guvernamental, pentru combate efectele crizei financiare şi înrăutăţirea climatului economic, care afectează negativ consumatorul.

Sursa: Evz.ro

Primul serviciu românesc de comunicaţii on-line, lansat de Media Sat


Operatorul de servicii de comunicaţii Media Sat a lansat luni, serviciul de comunicaţii on-line Alonia, primul serviciu românesc de acest fel, care asigură apeluri telefonice, apeluri de video telefonie şi trimiterea de mesaje scrise instantanee.

Apelurile telefonice sunt gratuite între utilizatorii aplicaţiei Alonia, aceştia primind un număr de telefon pe care pot fi apelaţi indiferent unde sunt.

Astfel, tarifele către Romtelecom Bucureşti sunt 0,9 eurocenţi/minut, cele către reţelele fixe naţionale sunt de 1,5 eurocenţi/minut, iar apelurile către reţelele mobile din România sunt tarifate cu 5,9 eurocenţi/minut.

Apelurile de video-telefonie sunt gratuite între utilizatorii serviciului Alonia.

Serviciul de mesagerie instant permite trimiterea de mesaje text instant (Chat sau IM) între utilizatorii Alonia.

De asemenea, serviciul de mesagerie Alonia este interoperabil şi cu principalele servicii de acest fel de pe piaţă, respectiv Yahoo!, Google, MSN şi AOL, astfel încât utilizatorii Alonia pot lua legătura şi cu utilizatorii celorlalte aplicaţii.

Aplicaţia serviciului de comunicaţii Alonia, furnizat de Media Sat, poate fi descărcată de pe site-ul pe www.alonia.ro, iar după ce este instalată, utilizatorul trebuie să îşi creeze un cont.

Pentru a realiza apeluri către reţelele de telefonie, utilizatorii Alonia trebuie să cumpere credit, după care vor primi, gratuit, un număr de telefon personal on-line, care va permite transformarea PC-ului în telefon.

Alonia oferă şi un forum, structurat geografic, care ajută comunităţile locale de români din străinătate să comunice mai mult.

Eu am incercat să văd care e treaba cu el, si personal cred că e bunicel, il utilizez de câteva zile si nu mi se pare ceva ''românesc''. idAlonia!: stancumarius

Ford ia în calcul vânzarea Volvo


Ford analizează toate opţiunile privind marca suedeză Volvo, inclusiv vânzarea acesteia, a anunţat, luni, grupul auto, cu o zi înainte de data stabilită de Senatul american pentru prezentarea programelor de restructurare a marilor producători de autovehicule din SUA, transmite Reuters.

General Motors, Ford şi Chrysler vor prezenta, marţi, programe de rentabilizare în Senat, una dintre condiţiile impuse pentru a obţine un sprijin de 25 de miliarde de dolari.

"Având în vedere provocările fără precedent cu care se confruntă atât Ford, cât şi întreaga industrie auto, este prudent ca Ford să evalueze opţiunile pentru Volvo", a declarat directorul executiv, Alan Mulally.

Analizarea posibilităţilor pentru Volvo face parte din eforturile grupului de a-şi "îmbunătăţi situaţia financiară", a precizat Ford.

Luarea unei decizii privind compania suedeză ar putea dura câteva luni, a adăugat Mulally.

Constructorul auto a raportat pierderi de 7,7 miliarde de dolari în trimestrul al treilea din 2008 şi a anunţat, în luna noiembrie, că va opera noi reduceri de costuri şi vânzări de active pentru a obţine lichidităţi de 17 miliarde de dolari până în 2010.

Ford a mai vândut, în 2008, mărcile Jaguar şi Land Rover companiei indiene Tata Motors şi a renunţat la circa două treimi din pachetul de 33,4% deţinut la Mazda pentru 538 milioane de dolari.

Grupul american a anunţat, în 2008, că nu renunţă la Volvo, însă potrivit unor surse Ford a purtat negocieri cu Renault-Nissan şi Hyundai Motor pentru vânzarea companiei.

Sursă: MediaFax.ro

Zece kilometri pe jos pentru uninominal


În timp ce alţii stau nerăbdători, aşteptând rezultatele primului uninominal, bătrânii dintr-o comună hunedoreancă, aflată in Munţii Poiana Ruscă, străbat PE JOS zeci de kilometri, prin noroi şi zăpadă viscolită, pentru a le face viaţa mai bună ''şefilor'' de la Bucureşti.
Timpul a stat în loc în comuna Bătrâna din „Ţinutul Pădurenilor”, în care abia dacă numeri 140 de suflete, toate obosite de atâta uitare şi singurătate. În trei din cele patru sate ale aşezării nu există electricitate şi nici apă curentă. Oamenii trăiesc ca la începuturi, la lumina felinarului povestindu-şi între ei amarul, la gura sobei.
Deşi este o ,,lume'' uitată de tot, mirajul unei vieţi mai bune nu lipseşte . Se aproprie ziua când ''se voteaza'', toţi speră la ceva ce se poate, dar nu se face, la ceva ce există intr-o lume civilizată si ''ieuropeană'', dar care nu atrage anumite grupurile de interese.
Ieri, aproape toată suflarea comunei Bătrâna a ţinut să-şi alegă senatorii ori deputaţii şi până la amiază deja 50 oameni fuseseră la căminul cultural din sat să „punem ştampila la uninominal”.
Ei speră la lucruri mărunte, dar care pentru ei valorează mai mult decât orice avuţie, nu maşini 4x4, nu plasme, haine scumpe sau alte lucruri fară de care alţi, din obişnuiţă, nu pot trăi. Ei vor să li se refacă drumul, iar în sate să fie tras curent electric.
„Apăi dacă o fi să ne facă drumul. Pensii mai mari ca să avem bani de medicamente şi să fie viaţa mai bună. Că aici e frumoasă, dar e grea mamă”, spune tanti Văsălie, o bătrână din centrul comunei, privilegiată pentru că la gospodăria ei a ajuns „lumina”.
„Ar fi nevoie să se facă drumu’ domnule şi să bage curent. Da io nu cred că mai apucăm să ne bage lumină. E frumos aici că-i aer curat şi linişte”, spune şi Cornel Ienci, unul dintre sătenii la care „lumina” încă nu a ajuns.

Bătrâna are în componenţă patru sate -Piatra, Poiana Răchiţaua, Bătrâna şi Faţa Roşie- în care trăiesc exact 140 de oameni, majoritatea bătrâni. Singura lor posibilitate de a-şi asigura traiul este păstoritul. Nu este om în comună care să nu aibă măcar câteva animale, altfel ar muri de foame.

Tot ce produc consumă pentru că, în lipsa unui drum bun care să-i lege de civilizaţie, nu pot face negoţ la piaţă şi nici nu ar putea munci în oraş. Chiar dacă ar munci, ce ar putea să facă cu banii dacă la ei abia la trei zile ajunge o maşină cu pâine, iar asta doar de vreun an. În plus, doar în centrul comunei există electricitate la câteva case, în restul satelor oamenii trăiesc ca pe timpuri.

PSD+PC se menţine pe primul loc

Biroul Electoral Central a centralizat voturile alegătorilor în proporţie de 99, 62%, din 18.036 de secţii de votare. Rezultatele parţiale arată că PSD+PC rămâne pe primul loc atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Rezultatele paţiale arată că la Camera Deputaţilor Alianţa PSD+PC a obţinut 33,09% din voturile valabil exprimate, PD-L - 32,34%, PNL - 18,56%, UDMR - 6,18%.

Pentru Senat PSD+PC are 34, 12%, PD-L - 33, 57% PNL 18,75% şi UDMR 6,41%.

PD-L a obţinut cele mai multe voturi în Bucureşti

PD-L a obţinut 37,55% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 38,37% pentru Senat, în timp ce PSD+PC a adunat 33,42% şi respectiv 34,82%, iar PNL are 15,84% la Camera Deputaţilor şi 15,52% la Senat, potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Municipal.