Traian Basescu: Fac un apel la romani sa mearga la vot. Avem nevoie de un Parlament care sa reprezinte vointa romanilor, si nu indiferenta lor

Din colecţia "Campanie Electorala" , şeful statului, Traian Băsescu a declarat astăzi intr-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni că : "Motivul pentru care doresc să fac o declaraţie privind alegerile din 30 noiembrie este legat de ceea ce indică sondajele - o slabă participare la alegerile din 30 noiembrie. Fac un apel la romani să participe la vot. Avem nevoie de un Parlament care să reprezinte voinţa românilor, şi nu indiferenţa lor ".
In aceeasi conferinta de presa, Traian Băsescu a mai declarat că :
  • "Avem nevoie de un Parlament care sa ii reprezinte pe toti romanii si de un Guvern care sa vina cu solutii in contextul crizei economice."
"Fac un apel la romani sa participe la vot din doua motive:
  1. In România a inceput să se resimtă criza globală si criza economică va continua să afecteze ţara in perioada urmatoare. De aceea avem nevoie de un Parlament responsabil, care să ia măsurile necesare pentru diminuare efectelor crizei.
  2. Modul de desfăsurare a alegerilor - noua lege care introduce votul uninominal - este prima oară când politicul a raspuns dorintei românilor de a vota persoane si nu liste de partid."
  • "Pentru prima dată, vor fi alese persoane, nume, si nu liste de partid, datorită introducerii votului uninominal".
  • "Pentru prima dată, responsabilitatea alegerii parlamentarilor e impartiţă intre partidul care i-a nominalizat si electorat."
  • "In acest fel, parlamentarii vor avea o responsabilitate mai mare si vor fi mai legati de colegiul electoral."
  • "Avem nevoie de un Parlament care să reprezinte voinţa românilor, si nu indiferenţa lor."
  • "Pentru că noi, astăzi, să putem vota liber, au murit oameni. Suntem datori sa le respectăm jertfa."
  • "Poate vom găsi resurse ca la balcoanele noastre, in casele noastre, sa arborăm un steag, cu ocazia Zilei Naţionale. Aceste alegeri sunt incărcate de o simbolistică aparte, se implinesc 90 de ani de la Marea Unire", a incheiat şeful statului.

Welcome !

Ok... mi-am făcut blog ... e al treilea de când sunt "blogger" . Numai spun ce e un blog că toată lumea ştie, aşa că să incep !